Irodaszerek > Öntapadó jegyzettömb

Öntapadós jegyzettömb


Az öntapadós jegyzettömb segítségével könnyen üzenhetsz. Az öntapadós jegyzettömb (angolul postit), olyan  papírlapokból álló jegyzettömb, amelynek egyik oldalán egy kis ragasztócsík található ami majdnem minden felületre tapad. Az öntapadó jegyzettömb tökéletesen alkalmas kis jegyzetek készítésére, felcímkézésre, néhány szóból álló üzenet küldésére, telefon számok, árak, hivatkozások, emlékeztetők  készítésére. A ragasztócsík jól tapad  és nem hagy nyomot az eltávolítása után. Ha azt akarod, hogy üzeneted feltűnő legyen, kiváló megoldást nyújt az öntapadós jegyzettömb. A papírfelület kiválóan írható, nyom nélkül eltávolítható, áthelyezhető és újra használható. Az öntapadós jegyzettömb ideálisan használható a napi tevékenységünk során az irodában, az iskolában és a háztartásban is. Az öntapadós jegyzettömb  méretének köszönhető, hogy bármikor magunknál tarthatjuk. Az öntapadó jegyzettömb a kanárisárga színben kapható. Egy öntapadós jegyzettömb 100 lapot tartalmaz.


Ragasztó stift


A ragasztó stiftek ideális és tiszta megoldást kínálnak a háztartási és irodai alkalmazásokhoz. A ragasztó stiftek igen praktikusak, hiszen nem maszatolnak, nem lesz ragasztós semmi. Tisztán, gyorsan és egyszerűen használható, hiszen nem csöpög és nem folyik. Célirányosan és könnyen kenhető, nincs kellemetlen szaga, mosható, oldószermentes és mérgező anyagokat nem tartalmaz. A ragasztó stifttel gyerekjáték a tiszta, gyors, pontos és gazdaságos ragasztás. A ragasztó stift 90%-ban természetes összetevőkből készül. Ma már készülnek olyan ragasztó stiftek is, amelyet ha felhordunk a a ragasztandó felületre egy idő után fokozatosan elhalványodik, majd teljesen el is veszíti a színét. A ragasztó színe abban segít, hogy láthassuk a papír melyik részeire kentünk már a ragasztóból.

A ragasztó stift összetétele


A ragasztó stift mérgező anyagot nem tartalmaz, ezért használata gyerekek számára is lehetséges. A ragasztóanyag egyik összetevője egy  polimer a PVP (polyvinyl-pyrrolidon), amelytől egyrészt kemény lesz a ragasztó, másrészt kevésbé töredezik, így simább a felvitele. Egy másik ártalmatlan összetevő a ragasztó stiftben a glicerin. Ez biztosítja a sima és könnyed kenhetőséget és megóvja a ragasztó stiftet a  kiszáradástól. Hordozó anyag a természetes szappan.

A ragasztó stift használata


A ragasztó stift első használata előtt távolítsuk el a ragasztó felületéről a védőfóliát. A ragasztó stift megragasztja a papírt, kartont, fotót, textilt, filcet, parafát, bőrt. A ragasztott felületek összeillesztése után még rövid ideig (20 - 30 mp) korrigálhatóak. A ragasztó stift száradási ideje kb. 60 mp. A ragasztó stiftet a légmentesen záródó  kupak védi a kiszáradástól. Használat után a ragasztó stiftet a kupakkal le kell zárni, különben kiszárad. A ragasztó stift a fontos taneszközök listáján megtalálható. Kisebbeknek névvel megjelölve, de felső tagozaton is követelmény és az eszközlistán  szerepel.

A ragasztó stift eltávolítása


A munkafelületre,  padlóra került ragasztó még frissen nedves kendővel könnyedén letörölhető. Száradás után a ragasztó langyos vízzel, néhány perces áztatás után eltávolítható. A ragasztó stift szinte minden textíliából könnyedén eltávolítható, vízzel kimosható.


Gyurmaragasztó

gyurmaragasztó használata egyszerű. A gyurmaragasztó kedvező lehetőséget nyújt a ragasztó tappancsokra. A termék 75%-a újra felhasználható anyagokból készült. gyurmaragasztó több száz felhasználási lehetőséget kínál otthon, irodában és az iskolában egyaránt. A gyurmaragasztó tiszta és biztonságos, hosszú idő múlva sem szárad ki és akár 1000-szer is újra felhasználható. 

A gyurmaragasztó felhasználása

gyurmaragasztó segítségével posztereket, kártyákat, festményeket, rajzokat, dekorációt, térképet, dísztárgyakat, fotókat rögzíthetünk, akár függőleges felületre is. Bizonyos helyzetekben mobil telefon rögzítésére is alkalmas. A gyurmaragasztó kiválóan tisztítja a bolyhot a ruhákról, de alkalmas az egér vagy billentyűzet tisztítására is. A gyurmaragasztó a legjobb teljesítményt a nem porózus felületeken nyújtja, kiválóan használható vinyl tapétákon, fényesre festett felületeken, üvegen, fémen, polírozott bútor felületeken. Nem kezelt fa felületen, falon és műanyagokon ajánlott próbaragasztást végezni. A gyurmaragasztó használata: egy henger alakú ceruza vagy hasonló hengeres tárgy segítségével lapítsuk ki a gyurmaragasztót a szükséges vastagságra majd vágjuk ki a rögzítendő tárgy alakját egy sniccer segítségével. Fektessük rá a gyurmaragasztót a rögzítendő tárgy felületére és erősen nyomjuk oda a rögzítendő felülethez, majd a fölösleges részeket távolítsuk el. 

A gyurmaragasztó tárolása

Gyúrjuk egybe a megmaradt gyurmaragasztó részeket, hogy később újra használni tudjuk. Ha hosszabb ideig nem használtuk a gyurmaragasztót, használat előtt gyúrjuk át újra. A gyurmaragasztó minden olajos folyadékkal könnyen eltávolítható a nem nedvszívó felületekről (pl. bútorlap). A termék megfelel minden szigorú biztonsági szabályozásnak CE és az EU gyermekbiztonsági előírásainak. 3 éves kor alatt nem ajánlott a gyurmaragasztó használata a lenyelés veszélye miatt, ugyan a termék mérgező anyagot nem tartalmaz, lehetőleg tartsuk biztonságos helyen, hogy a 36 hónapnál kisebb gyerekek ne férjenek hozzá.

Képgaléria

×